TENS voor Mannen

TENS voor mannen

Incontinentie, een verborgen probleem

Een op de vijf mannen heeft gedurende zijn leven in enige mate last van ongewenst urineverlies. Dat kan op ieder moment optreden. Vaak verdwijnen de klachten vanzelf, maar soms niet en ontstaat een probleem waar niemand graag over praat. De ernst van de incontinentie kan per persoon verschillen. De Bekkenbodemtrainer biedt een eenvoudige oplossing voor dit probleem. Door het trainen van je bekkenbodemspieren, krijg je weer controle over je blaaswerking en behoort urineverlies binnen enkele weken tot het verleden.

Hoe vind ik mijn bekkenbodemspieren?

De bekkenbodemspieren vormen een “hangmatje” dat onder in het lichaam bevestigd is aan het bekken en het schaambeen. Zij houden als het ware alle organen in de buik omhoog. Er zit een kleine opening in waar de bloedvaten, zenuwbanen en plasbuis doorheen lopen. Net als alle andere spieren in je lichaam geldt ook hier: hoe meer je ze traint, hoe sterker ze worden.

Wat doet de Bekkenbodemtrainer?

De Bekkenbodemtrainer stimuleert met behulp van EMS (spierstimulatie) het aanspannen van je bekkenbodemspier. Deze methode wordt voor allerlei spiertrainingen gebruikt, maar de Bekkenbodemtrainer is door de interne anale probe speciaal geschikt voor het stimuleren van de bekkenbodemspier bij de man.

Te gebruiken bij:

Ongewenst urineverlies bij hoesten, niezen, springen, lachen, tillen, sporten en plotselinge sterke aandrang.


 

SensaTONE male

Bekkenbodemtrainer voor mannen

TENS is een klinisch bewezen technologie waarmee incontinentie verholpen wordt. Het is eenvoudig in gebruik, effectief en pijnloos.

Man-liggend1-copy

Bekkenbodemtrainer programma's

Je kunt kiezen uit 4 programma’s:

A

Aandrangincontinentie
Plotselinge aandrang om te plassen. Het programma duurt 30 minuten, kan één à twee keer per dag gebruikt worden. Er is een merkbaar resultaat na ongeveer twee weken.

B

Stressincontinentie
Urineverlies bij niezen, springen, lachen, tillen en sporten. Het programma duurt 30 minuten en kan eenmaal per dag gebruikt worden. Er is een merkbaar resultaat na ongeveer twee maanden.

C

Mixed incontinentie
Bij combinatie van aandrang- en stressincontinentie. Het programma duurt 45 minuten en kan eenmaal per dag gebruikt worden. Er is een merkbaar resultaat na ongeveer drie weken.

D

Nazorg
Wanneer je spieren nog niet moe zijn na programma A, B of C of als “onderhoud” wanneer je al verbetering merkt. Het programma duurt 13 tot 30 minuten.

Tip:
Om het inbrengen makkelijker te maken raden we een aqua-gel aan. Deze kun je ook bij ons bestellen.

 

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie, veelgestelde vragen, prijzen en overige producten de TENS Health webshop.

Let op! Je mag dit product niet gebruiken als je drager van een pacemaker bent.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen en hoe werkt het?

Ga naar de pagina met veelgestelde vragen...

Onze producten

Bekijk het assortiment TENS producten

Ga verder naar de webwinkel...

Over TENS

TENS is een klinisch bewezen technologie voor stimulatie van zenuwen, pijnbestrijding en het activeren van spieren.

Voor Mannen

Incontinentie is een aandoening waarbij de urine niet kan worden opgehouden. TENS biedt een effectieve en pijnloze oplossing.

Voor Vrouwen

Eén op de drie vrouwen heeft in haar leven last van urineverlies. Dit kan na een bevalling maar ook op latere leeftijd opspelen.

Sporttraining

TENS helpt sporters ook met vermindering van pijn, ontspanning, herstel en het tegengaan van vermoeide spieren.