TENS voor vrouwen

TENS voor vrouwen

Urineverlies en bekkenbodemtraining

Eén op de drie vrouwen heeft in haar leven last van urineverlies. In de meeste gevallen komt dat doordat de bekkenbodemspieren minder sterk aangespannen kunnen worden. Dit kan na een bevalling maar ook op latere leeftijd opspelen. Wanneer je er de tijd en moeite voor neemt kunnen oefeningen op lange termijn de klachten laten afnemen. De Bekkenbodemtrainer biedt een snellere en effectieve oplossing door eenvoudig en moeiteloos de bekkenbodemspieren te trainen!

Hoe vind ik mijn bekkenbodemspieren?

De bekkenbodemspieren vormen een “hangmatje” dat onder in het lichaam bevestigd is aan het bekken en het schaambeen. Zij houden als het ware alle organen in de buik omhoog. Er zit een kleine opening in waar de bloedvaten, zenuwbanen en plasbuis doorheen lopen. Net als alle andere spieren in je lichaam geldt ook hier: hoe meer je ze traint, hoe sterker ze worden.

Wat is de Bekkenbodemtrainer en hoe werkt het?

De Bekkenbodemtrainer bestaat uit een handbediening en een probe die je vaginaal inbrengt. Deze probe is via een snoertje verbonden met de handbediening. Hiermee kun je een programma kiezen dat bij jouw klachten past. De handbediening geeft pulsen af aan de vaginale probe waardoor je bekkenbodemspieren worden aangespannen en weer ontspannen. Hierdoor worden ze sterker en zul je merken dat je snel meer controle over je blaas krijgt.

Te gebruiken bij:

Ongewenst urineverlies bij hoesten, niezen, springen, lachen, tillen, sporten en plotselinge sterke aandrang.


SensaTONE female

Bekkenbodemtrainer voor vrouwen

TENS is een klinisch bewezen technologie waarmee incontinentie verholpen wordt. Het is eenvoudig in gebruik effectief en pijnloos.

Vrouw-liggend1-copy

Bekkenbodemtrainer programma's

Je kunt kiezen uit 4 programma’s:

A

Aandrangincontinentie
Plotselinge aandrang om te plassen. Het programma duurt 30 minuten, kan één à twee keer per dag gebruikt worden, merkbaar resultaat na ongeveer twee weken.

B

Stressincontinentie
Urineverlies bij niezen, springen, lachen, tillen en sporten. Het programma duurt 30 minuten en kan eenmaal per dag gebruikt worden. Er is een merkbaar resultaat na ongeveer twee maanden.

C

Mixed incontinentie
Bij combinatie van aandrang- en stressincontinentie. Het programma duurt 45 minuten en kan eenmaal per dag gebruikt worden. Er is een merkbaar resultaat na ongeveer drie weken.

D

Nazorg
Te gebruiken wanneer je spieren nog niet moe zijn na programma A, B, C of als “onderhoud” wanneer je al verbetering merkt. Het programma duurt 13 tot 30 minuten.

Tip:
Om het inbrengen makkelijker te maken raden we een aqua-gel aan. Deze kun je ook bij ons bestellen.

 

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie, veelgestelde vragen, prijzen en overige producten de TENS Health webshop.

Let op! Je mag dit product niet gebruiken als je zwanger bent en tot 12 weken na de bevalling of als je drager van een pacemaker bent.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen en hoe werkt het?

Ga naar de pagina met veelgestelde vragen...

Onze producten

Bekijk het assortiment TENS producten

Ga verder naar de webwinkel...

Over TENS

TENS is een klinisch bewezen technologie voor stimulatie van zenuwen, pijnbestrijding en het activeren van spieren.

Voor Mannen

Incontinentie is een aandoening waarbij de urine niet kan worden opgehouden. TENS biedt een effectieve en pijnloze oplossing.

Voor Vrouwen

Eén op de drie vrouwen heeft in haar leven last van urineverlies. Dit kan na een bevalling maar ook op latere leeftijd opspelen.

Sporttraining

TENS helpt sporters ook met vermindering van pijn, ontspanning, herstel en het tegengaan van vermoeide spieren.